ИСУС Е ОБОЖЕСТВЕНИОТ БЕР

 

27.07.2021 г.

 

ИСУС Е ОБОЖЕСТВЕНИОТ БЕР

 

 Обожествен Бер, синот на Богот Македон. Цртежот пронајден е во пештерата Македониа, која се наоѓа во кањон Македон - Јута САД.

Цртежот изработен е од Марија Сотировска Богдановска.

 

 

Некој некому треба да се извини. Поради тоа што незнаеме што е Исус и кој е тој. Исус неможе да се прими во срцето, затоа што самото срце ѐ Дух Божји Македон. Но Бог е прифатлив за сите, зошто? Затоа што Бог е Сонце, Светлост, молња ЅЕ, знаење, душа Македонска која се наоѓа во умот. И ИС (Исус) е прифатлив за сите, затоа што тоа е живата природа персонифицирана со Македонецот Бер. ИС (Ис со значење - од почвата, како храна) Ис – Исус не е човек, иако и човекот е припадник на живата природа. Вистинското име на „Исус“ е ИС. Што е ИС? Ис е вкупната жива природа на Планетата Македонија, која постои само за потребите на човекот. Македонците со бистар ум и здрав дух, не се срамат од името Исус. Живата природа Ис не храни и одржува во живот. Постои и поинаква храна, која секојдневно ја примаме од Бог Сонце, а таа ѐ „Иносушниј леб“, кој го примаме од сонсето, како знаење.
За жал само тие, одродените Македонци, кои се самопрогласени за племенски заедници, се срамат од името Македониа. Толку многу се чувствуваат непријатно од сопствената одроденост, воедно и кражба од народот Македонски, што името на својот народ несакаат да си го спомнат. Од Македонизмот има уште многу да се присвојува. Последното нешто за грабеж претставува нивната сопствена БЕЛА КОЖА, која ќе си ја одерат, од пусти срам што ги открива дека се Македонци. Одродените Македонци се срамат од својата припаднос, затоа што, извршиле кражба на се, што Македонците правеле и прават, како добро низ вековите, а тоа е науката, писменоста, јазикот, со еден збор културата на живеење. Македонците лекуваат и лечат. Македонците животот го даваат за да го спасат светот. Персонифицираната жива природа на Планетата Македониа претставува: Господин, Господар, владетел, Крал и Цар, Господ на Планета Македониа наречен Бер, тој го дава својот привремен живот на Планетата Македониа преку Кладата, персонифицираното сонце за спас на живиот свет. Македонците верувале во својот Владетел Господ Бер и македонската вера на Реинкарнација. Македонскиот спасител Влаветелот Зет, Македон, Господ Бер, Син Бижји (персонифицираната жива природа ИС - Исус) жив е и ден - денес. Тој се објавува на ден 21 - ви март, по првиот оплодувачки сончев зрак, ситната роса и виножитото. ИС - Исус ни дава вечен живот на Планетата Македониа. Вечниот живот го дава и Бог Сонце Илиа, кој ги прочистува гревовите и ти подавува вечен живот во Рајот Македониа. Одродените Македонци кои немаат ни срам ни перде од крашбата на македонските вредности, Бог Сонце ги праќа во вселената, вечно да горат на студ и жештина. ИС - Исус не те создал. ИС не е магионичар. Човекот и живата природа родени се, од Планета Македониа оплодена од Бог Сонце Илиа. ИС - Исус неможе да биде мачен и во ниеден случај не е разапнат на крст, крст е нешто друго. Крст + ѐ: - = И и I = А, со значење ИА - почва но, во ниеден случај не претставува Планете Земја, затоа што земја е кал. Единствено нешто на кое може да се потпрете претставува љубовта на мајката Планета Македониа и таткото Сонце Илиа. Бог не ѐ со еден син, Бог Сонце има два сина, а тоа се: Илион и Македон, Дионис и Хермес, Ум и Дух божји Македон, Сатир и Силен, Магнет и Македон, Р'С - Ристо и ИС - Исус, Св. Пантелејмон и Дедо Мраз и со многу други имиња наречени низ историјата. ИС - Исус не простува гревови, ИС е храна. Љубовта не е на ИС - Исус. Најголемата љубов е на Мајката Марија, Мадона, Господарка, Мадомнија, Планета Македониа.и Татко Сонце Илиа. Не дозволувајте денешниот владетел да ве води и управува со вас, затоа што е лажен, тој не се жрттвува за вас, тој ве користи. Денешниот Владетел Госпот нека се докаже со дела а не само со зборови. Нека се докаже со чинот да изгори на клада за спас на својот народ. Не верувај сѐ во Библија, затоа што се што е напишано не е вистина, се е испревртено да те збуни, а одродените Македонци да владеат со вас како со робови.

Прегледано:  212.00 пати

Објави:

https://www.facebook.com/groups/

1474313992861929/permalink/

1938452183114772

.................

https://www.facebook.com/groups/

LaMagiadelasPiedras

.................

https://www.facebook.com/groups/

876035302411890

...........................

https://www.facebook.com/dainst  Германиј

 

              Химна на Зета Македони.

  

 

   

     ................................................................