6 МИНЕСОТА

07.10.2017

Зета Македониа Прекуокеански Северен Цут ( таканаречена Минесота).


Оваа уникатна локација, поддржана е од историско друштво на Минесота, вклучува резби на камен во облик на цртеж-лигатури. Цртежите се изработени од автохтоно македонско население, со македонско писмо и јазик пред 5.000 г. Овој локалитет и сите други во Америка ја презентираат македонската наука, култура и вера во мајката Марија-Мадона господарка, Македониа.

 

 

Македонска цивилизација опстојува на планетата Македониа најмалку 500.000 г.

Древни Македонски петроглифи („резби на карпа") биле изгравирани на карпи стари (Sioux Quartzite) од 1,75 милијарди години. Научниците во Америка претпоставуваат дека, „резбите датираат од пред 5.000 години“. Ова е најголемата група резби во Минесота, вклучува слики од бизон, зајак, волк, желка, елен, човечки фигури и оружја (копје, стрела и лак). Резбите се  во вид на лигатури. На овој соларен симбол може да се прочита „МАКЕДОНИА“

Прегледано:  1,084.00 пати

Објави:

https://www.facebook.com/groups/

1474313992861929/permalink/

1938452183114772

.................

https://www.facebook.com/groups/

LaMagiadelasPiedras

.................

https://www.facebook.com/groups/

876035302411890

...........................

https://www.facebook.com/dainst  Германиј

 

              Химна на Зета Македони.

  

 

   

     ................................................................