Галерија

16-02-2017 г.

 

„ГОЦЕ ФЕСТ 2018“ - Песната „Кавал“ е наградена со две награди: Награда за најдобар текст на Бранко Сотировски и втора награда од жири на Серафина Фантаузо.

 

 

 

 

.........................

 

 

 

30-12-2017 г.

 

 

Со пајтон пристигна кралот Св. Никола на плоштадот Македонија во Скопје, пречекан од многубројните деца и нивните родители. На сите присутни Св. Никола им посака СРЕЌНА НОВА ГОДИНА.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=J2VZiWUawqw 

 

 

 

 

15-12-2017 г.

 

 

Снимени се шест видео записи, следните четири ќе се снимаат со почетокот на пролетта. Снимените песни се дел од проектот „Искра“. Во овој проект се опишува љубовта помеѓу таткото Сонце ИЛИЈА и мајката Марија, Мадона-господарка, Богородица, Планета Македонија. Љубовта се раѓа како една искра, молња, или сончев зрак. Планетата Македонија, како богородица, ќе го роди утринското црвено сонце, наречено Зет, Хермес, ИС-Исус на 25-ти декември од кое, како молња или искра ќе излезе првиот сончев зрак, персонифициран како ЕЛЕН или АТ-коњ. Планетата Македонија ќе биде оплодена на 22-ри март, кога ќе почне да се раѓа МАКЕДОНИЈА РАЈОТ. Инспирацијата на овие текстови пристигната е од таткото Сонце, кое Македонците го почитуваат минимум 500.000 г. во вид на македонска монотеистичка вера или митологија. Тоа е верување во реинкарнација на вкупната жива природа наречено „ИС“ од 22-ри март. Повеќе може да се прочита на сајтот zetamacedonia.com или во книгата, II-ро дополнето издание со наслов „Зета Македониа, 400.000 г. писменост, македонска цивилизација на пет континенти, традиција до денес“. Книгата може да се прочита во библиотеката „Браќа Миладиновци“ и во Народна и Универзитетската библиотека „Св. Климент Оридски“ Скопје.

 

 

 

 

                                               Ване продукција ИН ТВ Австралија и Бранко Сотировски

 

 

 

                Дел од музичкиот запис на песната „Искра“, Серафина Фантаузо и кавал Сашо Митев.

 

  

 

 

                                                                     „Зоро Божј“

 

                                                      „Дојде Дедо Мраз - Св Никола со Снегулка Лада

 

 

 

 

08-12-2017 г.

 

 

                    Кралот Дедо Мраз-Св. Никола, и Снегула, самовила Лада, Планета Македонија.

 

Македонскиот, стариот Крал-Зет, тоа е старото сонце најдолгата ноќ од 22-ри декември. Стариот Крал-Зет ни го подарува зголемувањето на денот со помош на Снегулка, Планета Македонија, која го раѓа младото сонце, Единствениот, Зет, Хермес Исус, од 25-ти декември.

 

 

 

 

 

05-12-2017 г.

 

 

 

05-12-2017 г.

 

 

 

 

 

25-11-2017 г.

 

                                          Македонска круна, традиција најмалку 500.000 г.

 

...

                               Круна на Св. Никола наречен Дедо мраз. Автор Бранко Сорировски.


Снимена е песната „Дојде нова година“, дел од музичкиот албум Зета Македониа „ИСКРА“. Дедо мраз всушност Св. Никола исполнува желби. Се припрема изработка на спот. мелодија и вокал Серафина Фантаузо, аранжман Сашо Ливрински -Лаврод, текст Бранко Сотировски, детски хор од училиштето „Кузман Јосифовски Питу“, подготвен од професорката по музичко воспитание Верче.

 

 

                                                                   Минојски крал-Зет.

 

            Македонски Зет од Таџикистан со круна украсена со паунов пердув, симбол на ПАН-БОГ.

 

                        ................................................................................................................................................................................

 

 

Работен појадок на утринско сонце. Серафина Фантаузо, Сашо Ливрински-Лаврод и Бранко Сотировски.

18-10-2017 г.

 

 

  

 

Интернационален музички фестивал ОХРИД ФЕСТ-ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ „ФОЛК ВЕЧЕР 2017 г.“ 
Наградена песна за аранжман е нумерата „Искра“, вокал и музика Серафина Фантаузо, аранжман Сашо Ливрински-Лаврод, текст Бранко Сотировски. Песната е дел од албумот „Зета Македонија-Создавање на светот“.
08-09-2017 г.

 

......................................................Кралица СОНЧЕВ ЗРАК - „ИСКРА “

 

 

 

Македонска круна-реплика од Бранко Сотировски. Изработена за потребите при снимање на музичкиот албум (во подготовка) „Зета Македонија - Создавање на светот“

 

 

За време на промоцијата на книга „Зета Македониа“, промовирана е и македонската круна од дабови лисја, симбол на книгата и државата Големата Зета Македониа.

 

 

Македонска круна изработена од Бранко Сотировски, за презентација на музичкиот албум „Македонија рајот“.

 

 

 

Македонска круна од дабови лисја, симбол на книгата и кралството Зета Македониа. Реплика на круната изработена е од Бранко Сотировски за потребите за снимање и презентација на музичкиот албум со наслов „Македонија рајот“.

(Круната е употребена и за презентација на песната „Древна Земја“ од авторот Орце Зафировски, Лешочки Фолк Фест 2017 г.)

 

 

....................... 

 

 

Снимање на спотови од музичкиот проект „Македонија рајот“ - (21.07.2017 г.)

 

...................................

 

 

Локалитет „Тумба Маџари“, 7.000 години македонска ера пред појавата на христијанството.

 

 

 

Самовила Веста, заштитничка на божјиот оган.

 

Реконструкција на амалија, пронајдена во Зета Мадониа (денес наречена Романија), 6.000 години македонска ера пред појавата на христијанството. Со натпис: „ТЕШТОТ ОД СОНЦЕТО ИТА ОД БЕСКОНЕЧНАТА ВСЕЛЕНА СО СОНЧЕВИТЕ ЗРАЦИ ИЛ, ТИЕ ПРОЛЕВААТ, ОПЛОДУВААТ ВО ТРИТЕ ПРОЛЕТНИ МЕСЕЦИ, ВО РАМКИТЕ НА ШЕСТТЕ МЕСЕЦИ ВО РОД“. Извор: „Зета Македонија, 400.000 г. писменост“, стр.170. 

 

Големата мајка Македонија, со македонска фризура која е актуелна и ден-денес.

 

 

 

 

 

 

Екипата за реализација на музичкиот проект „Македонија рајот“.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Македонско Сонце на „Зета Македониа“- (промоцијa, декември 2015)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Книгата „Зета Македониа“ предизвика голем интерес на годинешниот саем на книгата во Скопје (12-18.4.2016)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Институтот „Конфуциј“ при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ја одбележа четиригодишнината од своето постоење. 04.09.2017 г.

На честитките за понатамошна успешна работа на Институтот се придружи и министерот - советник на Амбасадата на НР Кина во Р. Македонија г. Мао Чингвен. Оваа свеченоста беше особено значајна затоа што беше последната активност во која учествувше досегашниот кинески директор проф. Денг Шиџонг. Тој се прости со кратко обраќање во кое се заблагодари на ректорот, проректорите, наставниците и сите со кои соработувал во последните четири години.

 

 

Институтот „Конфуциј“ при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ја одбележа
тригодишнината од своето постоење. 26.09.2016.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Доделување потврди од проф. д- р. Денг Шиџонг 邓肘忠 за учество на првиот меѓународен
натпревар по кинески јазик „Кинески мост“ на 07.05.2016
                               Честитки од претставникот на кинеската амбасада

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Активно учество во организација на настаните што ги приредува кинескиот институт „Конфуциј“ во Скопје.


2016


2016


2016 г.


2015 г.


2015 г.


2015 г..


     2015 г.


2015 г.


2014 г.


2014 г.


2014 г.


2014 г.


2014 г.


2014 г.


2014 г.


2014 г.


2014 г.


2014 г.

 

Првиот глобализатор на светот е Дон, Дион, Дионис, братот на Хермес. 
Хермес на врвот ЕЛЕНВРВ на планината Галичиса (над Охритското езеро), од Богот Сонце го примил целото човеково знаење, Братму Дон го спровел низ целата земјина топка. Името на земјината топка е Марија-ДОНА, Ма-Дона господарка-заштитничка, Македонија.
Дон ги описменил сите племенски заедници а тие покрај писмото го прифаќале и јазикот, музиката и верата. Дон ја развил науката, изградил патишта и безброј енергетски кондензатори пирамиди, Меѓу другото Дон ги научил на сите борбени вештини. Денес сите тие вредности се враќаат во Македонија.
Македонскиот јазик е КОД за одгатнување на се она што е ограбено од Македонците а тоа е писмото, јазикот, науката и културата.
2014 г.


2014 г.


2013 г.

 

Првите професори и студенти (курсисти) по кинески јазик вo Институт „Конфуциј“ Скопје/Confucius Institute Skopje, при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.
2013 г.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Огромна заинтересираност за книгата „Зета Македониа" на саемот на книга во Париз (17-20 март 2016)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Фотографии од доделувањето на благодарници за учество во работилницата „ГЛАГОЛИЦА -  буквите
кои се повеќе од букви" националната и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски"
Скопје, на 04.12.2015


Во склоп на работилницата беше изработена и икона на светиот Кирил со буквите од глаголицата.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Фотографии од промоцијата на книгата "ЗЕТА МАКЕДОНИЈА“ 400.000 години писменост македонска
цивилизација на пет континенти традиција до денес". Промоцијата се одржа на 04.12.2015 година
во киносалата на Кинотеката на Македонија.


 

За време на промоцијата на книга „Зета Македониа“, промовирана е и македонската круна од дабови лисја, симбол на книгата и државата Големата Зета Македониа.
       
                   
  

 

        
    
 

    
                       


  


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ристо Поповски и Бранко Сотировски на посета кај председателот на Република Македонија Ѓорѓи Иванов,
февруари 2014


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Васил Иљов во посета на Бранко Сотировски, кој му подарува икона од авторката Марија Сотировска,
септември 2013 г.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Дел од манифестацијата по повод кинескиот традиционален празник ДУАНВУ  на 04.06.2014 г.Од интервјуто во емисијата "Глас од татковината" на радио Скопје на 13.06.2014 г.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Снимањето на химната Зета Македонија (верзија на англиски јазик) со тимот: композиторот Сашо Ливрински,
интерпретаторот Серафина Фантаузо и придружните вокали на 23.08.2014 г.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Од интервјуто во емисијата "Квинтесенција" на радио Слободна Македонија на 27.08.2014 г.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Одбележување на Светскиот ден на институтите „Конфуциј“ 24-25.09.2014 г. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"ДА СЕ ИСТРАЕ ВО КРУГОТ", изложба на уметничката група МОМИ 26.09.2014 г.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Свечено отворање на Археолошкиот музеј во Скопје, Република Македонија 18.октомври 2014

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Свечено доделување на окромвриска награда за животно дело во собранието на Република Македонија
на 23 Октомври 2014 -Денот на македонската револуционерна борба  
 
 
 
 
 Прегледано:  7,339.00 пати

 

 

 

 

Банери од радио станици каде се емитуваат песните создадени според сознанијата објавени во книгата „Зета Македониа“.

 

 

 

......

 

 

        

            https://www.facebook.com/RadioIskrica