21 МАИНЕ, САД

24.01.2018

 

 

МАИНЕ, САД (Зета Македониа Прекуокеански Северен ЦУТ)

 

 

Според археолошките регистри на истражувачите територијата на овие простори најчесто служела како место за риболов, но и место каде се пронајдени исклучителни докази за постоење на материјална култура од периодот на 4.000 – 3.000 г.мак.ера.п.п.христ. и 1.200 – 1.000 г.мак.ера.пред.п.христ. .


Истражувајќи ги материјалните остатоци може да се забележи дека тие укажуваат на јасно видливи гравир-лигатури направени од Македонци. Помеѓу материјалните остатоци се среќаваат натписи од македонската вера, каде се спомнува: Македониа, Богот ИЛИ - ИЛ, божјиот ИРИС – ПЕРУН, Самовилата АНА – ЈАНА и УТКАТА. За прв пат се среќава името МАИ што значи, деца на македонската божја мајка МА. Според овие споменици на културата, каде на две места се среќава името Македониа, може лесно да сфатиме дека овие артефакти не се направени од домородните Индијанци, туку од домородните Македонци припадници на Големата Зета Македониа од земјата Прекуокеански Северен ЦУТ. Овие текстови сведочат за Големата Зета Македониа распространета на пет континенти.


Прегледано:  599.00 пати

                Химна на Зета Македони.

  

 

  

 

     .............................................................

 

Банери од радио станици каде се емитуваат песните создадени според сознанијата објавени во книгата „Зета Македониа“.

 

            ..............

 

        

            https://www.facebook.com/RadioIskrica

      ...............................................................  

 

   

https://www.facebook.com/groups/1444236085790710/

 

Почувствувајте ги убавините на Аргентинското Танго. Покрај македонските ора, кои се бисери во светот, танго е вештина дадена за забава, уживање и здравје затоа ја заслужуваат сите!

     ................................................................